Tvrtka

BrodPlast d.o.o. - Slavonski Brod

BrodPlast osnovan je kao samostalna zanatska radnja 17.02.1988. godine u Slavonskom Brodu. Na samome početku jedini zaposleni bili su osnivači BrodPlast-a (supružnici Katavić). Proizvodnju su počeli na rabljenom stroju za vrećice, a bavili su se proizvodnjom vrećica za opću uporabu (zamrzivač vrećice, vreće za smeće, vrećice tregerice itd.). S vremenom je g. Katavić izradio još jedan stroj po vlastitim nacrtima, poprilično primitivnog izgleda i načina rada, ali svrsi shodnoga (zanimljivo je napomenuti da je taj isti stroj povremeno još u uporabi).

Krajem 1988. godine počinju s proizvodnjom proizvoda brizganjem (ručke za vrećice, jednokratne žličice…). Proporcionalno s njihovim naporima i radom, raste potražnja za spomenutim proizvodima, a isto tako i potreba za novim zaposlenicima i proširenjem poslovnog prostora i pogona. Zahvaljujući svojoj upornosti i posvećenosti poslu uspjeli su opstati i početkom devedesetih. Angažmanom od strane Hrvatske vojske početkom devedesetih, kada su proizvodili njima potrebne proizvode, uspjeli su prebroditi i taj period. Nakon vrlo teškog razdoblja i vremena potrebnoga za oporavak, polako šire svoje poslovanje proširujući asortiman proizvoda kao povećavajući broj zaposlenih.

Skoro 30 godina nakon, uz puno uloženog truda, vremena i strpljenja, BrodPlast vl. Imro Katavić mijenja pravni oblik te od 01.01.2017.posluje kao d.o.o. gdje gospodin Željko Katavić preuzima vodstvo pod čijim se menadžmentom tvrtka ubrzano razvija i širi. Danas je BrodPlast od malog obrta postao obiteljska tvrtka koja zapošljava 70 zaposlenih.

U proizvodnom pogonu nalazi se 8 strojeva za injekcijsko prešanje plastike, 3 stroja za izradu PE vrećica i 3 stroja za termo formiranje plastike. Osim plasmana proizvoda na područje cijele Hrvatske posebna se pozornost posvećuje izvozu te svoje proizvode plasiramo na područje Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne gore, Slovenije i Njemačke.

Misija


Kupcima biti prvi izbor pri kupnji, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna tvrtka. To postižemo tako što svakom kupcu nudimo najbolju vrijednost za novac kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo kupnje te pomno izabran asortiman kvalitetnih roba s naglaskom na omjer cijene i kvalitete Prateći interese, potrebe i želje kupaca ali i trendove na tržištu u svom razvojnom ciklusu svakodnevno aktivno djelujemo na svim područjima potrebnim za ispunjenjem ključnog cilja naše misije,

  • kvaliteta i kvantiteta ponude
  • povoljnost i ugodnost kupovine
  • razvoj distribucije kroz LDC
  • razvoj ljudskih potencijala
Mi u BrodPlast-u svjesni smo svoje odgovornosti prema okolišu, i tu odgovornost uvijek uključujemo u sve svoje poslovne aktivnosti. Posebno smo fokusirani na efikasno korištenje raspoloživih prirodnih resursa. Na taj način želimo zadržati što nižu razinu utjecaja na okoliš i to postižemo ulaganjem u najmodernije strojeve i sustave proizvodnje. Preuzimanje ekološke i društvene odgovornosti važna je sastavnica naše poslovne politike. Ona započinje odabirom sirovina, nastavlja se s operativnim procesima i odnosom prema našim djelatnicima, te završava društvenim angažmanom.